Accordeons

Accordeons

De accordeon (hét accordeon mag ook) behoort al sinds de start in 1948 tot onze ‘core-business’. Je kunt dan ook gerust stellen dat we nogal wat deskundigheid en ervaring in huis hebben.

Voor onze klanten is het een geruststellende gedachte dat Zweverink Muziek een van de weinige plekken in Nederland is waar je niet alleen een instrument koopt maar waar ook de service en nazorg in orde zijn. De meeste reparaties voeren we namelijk gewoon zelf uit. Je bent je instrument in veruit de meeste gevallen niet langere tijd kwijt omdat het moet worden opgestuurd naar de fabrikant.

Ballone Burini

Zweverink Muziek levert vele merken en modellen accordeons, maar is sinds jaar en dag de belangrijkste leverancier van het Italiaanse kwaliteitsmerk Ballone Burini. Klik HIER of via het menu om naar de merkpagina te gaan.

(lees hieronder verder)

 

Voorkamer
Oprichter Jan Zweverink (foto) begon in 1948 in de voorkamer van zijn Lochemse woning met de handel in accordeons. Hij was zelf accordeonist, maar ook jarenlang dirigent en bestuurder van de plaatselijke accordeonvereniging.

Bekendheid
Hij werkte jarenlang zorgvuldig aan de naamsbekendheid van zijn zaak, waar kennis, goed advies en service voorop stonden. In de jaren ’70 kan de woonkamer worden verruild voor een echte winkel aan de Zwiepseweg in Lochem. Later volgde nog een uitbreiding waardoor met name de accordeons beter konden worden gepresenteerd.

Altijd open
Jan Zweverink bleef naast zijn bestaan als ondernemer altijd voor een baas werken. Zijn vrouw runde overdag de winkel. Klanten die advies van de ‘baas’ zelf wilden konden dat krijgen. Op afspraak; op zaterdag, in de avond en desnoods op zondag. Voor klanten was de winkel ‘altijd open’.

Oprichter Jan Zweverink